TradingView analyseprogram er et proff program som ikke koster skjorta. Med en gratis basic versjon trenger du heller ikke betale noe for å bruke det. Men, du kan prøve Premium versjonen gratis i 30 dager, noe vi anbefaler, for dette programmet gir deg virkelig valuta for pengene.

TradingView analyseprogram

Vår erfaring er at TradingView er et virkelig godt teknisk analyse verktøy, men, det gir også mye nyttig fundamental data, og dette er en av de virkelig store styrkene til analyseprogrammet.

Dette gjør også at det krever en del kunnskap for å kunne hente ut potensialet fra programmet. Men, designet er såpass enkelt og brukervennlig at selv nybegynnere skal kunne bruke det.

Selve oppsettet kan justeres. Du kan for eksempel endre bakgrunnsfarge på chartet, bruke linje eller ulike candlesticks for kursene, ha flere vinduer eller et enkelt.

Når det kommer til tilgjengelige instrumenter du kan følge på TradingView kan vi egentlig svare alt. Du har samtlige aksjer på Oslo Børs og Merkur Market, i tillegg til utenlandske aksjer, indekser, råvarer, valuta, ETF og så videre.

Teknisk analyse

Som regel gjennomføres shorthandel med kort tidshorisont, og det gjør at tekniske analyse er veldig viktig. Tekniske formasjoner, brudd på støttenivåer og tekniske indikatorer kan vise om det er sannsynlig med fall i kursen.

TradingView har flere ulike verktøy som lar deg tegne inn støtte og motstand, tekniske formasjoner og trender. Disse strekker seg fra de enkleste linjene du kan tegne inn for frihånd til definerte parallelle trender og regresjonstrender, hode/skulderformasjoner og Elliott Waves.

Du kan sette opp alarmer som varsler deg når du får brudd på støtte eller motstand slik at du raskt kan åpne en short posisjon. Hvor mange alarmer du kan sette opp avhenger av hvilket program du har. Premium versjonen lar deg sette opp flest.

Når det kommer til tekniske indikatorer har du et veldig stort utvalg å velge mellom. Du har alle de mest grunnleggende som ulike typer glidende gjennomsnitt, RSI, MACD og Parabolic SAR. Disse kan være nyttige for å bekrefte brudd, samtidig som flere av dem kan gi salgssignaler på egenhånd.

Fundamental analyse

En metode som kan brukes for å finne short kandidater er å se på multipler. For eksempel kan Price/Earnings brukes. P/E er en multippel som viser forholdet på en aksjes pris og Earnings Per Share, altså resultatet.

P/E vil være forskjellige i ulike sektorer, ofte kan banker og forsikringsselskap ha en P/E mellom 10 til 15 og ha en fornuftig prising, mens teknologiske selskaper kan ha en P/E over 50 uten å nødvendigvis være overvurdert. Dette gjør at multippelen kan brukes til å finne selskaper som er relativt overvurdert sammenlignet med andre selskaper som driver i samme sektor.

Price/Earnings er ikke den eneste multippelen du kan bruke med TradingView analyseprogram. Du har også Price/Book, Price/Sales og EV/EBITDA.

Prøv TradingView analyseprogram

Når en driver med trading kommer en enkelte ganger over en no brainer. Vi tør påstå at TradingView er en no brainer. Programmet er et av de beste vi har testet om vi ser bort fra Bloomberg Terminal som koster litt for mye. TradingView gir deg også muligheten til å teste ut Premium versjonen gratis i 30 dager uten noen som helst forpliktelser. For å få tilgang til programmet kan du følge linken nedenfor:

Priser

Det sies at ingen lunsj er gratis, men som nevnt kan du teste ut TradingView Premium gratis i 30 dager. Etter prøveperioden har du nok gjort deg opp en mening om hvilket behov du har, og dermed kan du finne frem til det programmet som passer best for deg. Skal du kun lage helt enkle tekniske analyser kan Basic som er gratis være nok, men samtidig må vi si at du får mye for en liten penge om du velger for eksempel Pro til $14,95 pr mnd.

  • Basic: Gratis
  • Pro: $14,95 pr mnd
  • Pro+: $29,95 pr mnd
  • Premium: $59,95 pr mnd