Teknisk analyse blir brukt av tradere for å kunne få et inntrykk av hva markedet mener om prisingen av finansielle instrumenter. Selv om det oftest blir brukt til aksjer, kan det også brukes til valuta, råvarer og indekser. Det gjør teknisk analyse til et veldig nyttig verktøy dersom du vurderer shorthandel.
Teknisk analyse
Dette er en kvantitativ analysemetode som skiller seg fra fundamental analyse, som igjen er en kvalitativ analyse. Der fundamental analyse forsøker å si normativt noe om hva en aksjer burde være verdt, sier tekniske analyser noe om hva markedet mener en aksjer er verdt. Tekniske analyser er også raske å lage, siden man ofte kan bruke programmer til dette. Det gjør at en enkelt trader kan følge med på mange forskjellige finansielle instrumenter. Skulle en enkelt daytrader laget sine egne fundamentale analyser ville det ha vært nok å følge en enkelt aksje.
Teknisk analyse og shorting
Siden tekniske analyser sier noe om hva markedet mener er riktig pris, kan denne analysemetoden også brukes til å finne aksjer, indekser, råvarer eller valuta som er shortkandidater. Når man jobber med tekniske analyser finner man støtte og motstandsnivåer, formasjoner og bruker indikatorer som kan fortelle om et instrument er overkjøpt eller oversolgt. Oftest ser man etter kjøpssignaler når man bruker teknisk analyse. Disse signalene er brudd opp av formasjoner eller støttenivåer. Ved shorting må man tenke anderledes. Det vil si at man må gå etter salgssignaler. Dette kan være brudd ned fra støttenivåer, brudd ned fra formasjoner eller finne aksjer som er i fallende trender.
Program for analyse
Det finnes i dag mange forskjellige program for analyse, og det er selvsagt varierende kvalitet på disse. Noe som bør være tilgjengelig i et program for analyse er realtidskurser, nyheter, mulighet for å tegne inn formasjoner og selvsagt mulighet til å tegne inn støtte eller motstandsnivåer. Her kan du lese mer om ulike program for teknisk analyse.