Det er mange som har hørt uttrykket før, men det er langt færre som faktisk vet hvordan man går short, eller gjennomfører en shorthandel. Her kan du lese steg for steg hvordan du gjennomfører en shorthandel på eToro.

shorthandel

Shorthandel

Dersom du er usikker på hva en shorthandel er så er dette en posisjon i markedet som øker i verdi dersom finansinstrumentets verdi synker. Denne tradingmetoden kan brukes når markedet faller eller som et verktøy for hedging.

Slik fungerer shorthandel

En shorthandel er en avtale mellom en megler og en trader. Traderen låner et finansinstrument av megleren for å selge dette. For at megleren skal kunne låne ut finansinstrumenter er denne avhengig av å ha kontakt med investorer som er villige til å låne bort sine instrumenter til shorting. Dersom prisen faller vil traderen kunne kjøpe det tilbake for en lavere pris. Traderen leverer så tilbake finansinstrumentet til megleren og beholder overskuddet.

Dersom kursen derimot skulle stige vil traderen måtte kjøpe finansinstrumentene tilbake for en høyere pris for å kunne levere de tilbake, denne differansen vil være et tap på investeringen.

På eToro inngår du shorthandler med CFD. Fordelen med dette er at megleren ikke trenger å finne en investor som er villig til å låne bort sine finansinstrumenter til shorting. En shorthandel med CFD er kun er avtale mellom megler og trader. Det er altså ikke en avtale mellom investor og megler, og mellom megler og trader, som ved shorthandel av aksjer. Som en regulert markedsplass er eToro pålagt å tilby deres tradere markedsforhold som i størst mulig grad samsvarer med de virkelige markedsforholdene. Det betyr at CFDens kursutvikling skal følge den virkelige aksjekursen i størst mulig grad.

Shorthandel på eToro – steg for steg

Shorthandel på eToro - steg for steg

eToro har stort fokus på å tilby et brukervennlig grensesnitt som lar deg gjennomføre handler uten å måtte lese en lang og tung instruksjonsbok. Derfor kan shorthandler på eToro inngås veldig enkelt. Det første du trenger å gjøre for å åpne en shortposisjon er å trykke på ‘Sell’.

Når du her gjort dette er neste steg å velge antall papirer du ønsker å shorte, samt velge om du vil inngå shorthandel med markedskurs eller bruke en targetkurs. Det siste du trenger å gjøre er å gjennomføre handelen.

Åpne konto på eToro

Det er mange fordeler med å trade på eToro. Blant annet tilbyr de det som kanskje er billigste aksjehandel på nett. Du får også tilgang til et analyseprogram for tekniske analyse med gratis realtidskurser. For å åpne din konto på eToro kan du følge denne fremgangsmåten:

  • Besøk etoro.com og åpne en konto gratis
  • Lag tekniske analyser og inngå shorthandler

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer og kryptovaluta, i tillegg til trading med CFD. CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 68 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer og kryptovaluta, i tillegg til trading med CFD.

CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 68 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Tidligere resultater er ingen garanti for fremtidige resultater. Historikken er mindre enn 5 år og kan være for liten for å legge til grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy trading er porteføljeforvaltning levert av eToro (Europe) Ltd som er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission.

Kryptovaluta er volatile instrumenter som kan endres mye i verdi i løpet av kort tid og er derfor ikke passende for alle investorer. Bortsett fra CFD trading med krypto, er kryptovaluta ikke regulert og derfor ikke underlagt EUs reglement.